niedziela, 23 września 2012

Niedzielne śniadania, czyli kremowy łosoś w cieście francuskim.

Niedziela jest zazwyczaj czasem, kiedy mamy więcej chwil na przygotowanie pysznego śniadania. W wielu domach króluje wówczas jajko w różnej postaci, ale ja dziś postanowiłam zaserwować coś pysznego- kremowego łososia w cieście francuskim.

Co potrzebujemy do przygotowania?
Oczywiście ciasto francuskie, kawałek łososia, topiony serek, musztardę, cytrynę, szczypiorek oraz pieprz.

Z serka, łyżeczki musztardy, kilku kropel soku z cytryny, odrobiny szczypiorku oraz pieprzu robimy kremową pastę, którą rozsmarowujemy na kwadratach wyciętych z ciasta. Na to układamy kawałki łososia, zamykamy w trójkąty, układamy na blachę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. na kilka minut (aż się przyrumienią) i śniadanie gotowe!








Pepper.