niedziela, 23 września 2012

Niedzielne śniadania, czyli kremowy łosoś w cieście francuskim.

Niedziela jest zazwyczaj czasem, kiedy mamy więcej chwil na przygotowanie pysznego śniadania. W wielu domach króluje wówczas jajko w różnej postaci, ale ja dziś postanowiłam zaserwować coś pysznego- kremowego łososia w cieście francuskim.

Co potrzebujemy do przygotowania?
Oczywiście ciasto francuskie, kawałek łososia, topiony serek, musztardę, cytrynę, szczypiorek oraz pieprz.

Z serka, łyżeczki musztardy, kilku kropel soku z cytryny, odrobiny szczypiorku oraz pieprzu robimy kremową pastę, którą rozsmarowujemy na kwadratach wyciętych z ciasta. Na to układamy kawałki łososia, zamykamy w trójkąty, układamy na blachę, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st. na kilka minut (aż się przyrumienią) i śniadanie gotowe!








Pepper.

8 komentarzy:

  1. Wyobrażam sobie, jak to musi pachniec i smakowac! Uwielbiam łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. łooo matko, jak mi w brzuchu zaburczało na widok tych cudeńek! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię każdy pomysł na ciasto francuskie :) dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ciasto francuskie i łososia! Z chęcią wypróbuje Twój przepis :)

    lifeisyourcreation88.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale smakowity pomysł! :)
    dishdogz.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń