Dziś szybki przepis na zawijańce z jabłkiem. Uważam, że warto zrobić sobie listę rzeczy, które warto mieć w lodówce/ spiżarce (niebawem o tym post), w moim przypadku jest to m.in. ciasto francuskie oraz wszelkiego rodzaju zaprawy, jak np. mus jabłkowy.
Polecam do tego przepisu ciasto w rulonie, ja niestety miałam francuza w płatach, ale zgrabnie go pokleiłam. Na rozłożone ciasto rozkładamy trochę musu jabłkowego, posypujemy cynamonem lub cukrem cynamonowym, zawijamy, kroimy, wykładamy na blachę i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 st.) na ok. 20-25 minut. Prawda, że proste?:)
mm.. pychotka :P
OdpowiedzUsuńMoże ten przepis nie jest typowo dla mnie, ale zawsze ubolewałam nad tym że nie do końca wiem jak wziąć się za robienie szarlotki, przeglądnęłam Twojego bloga i już wiem, sese :D
OdpowiedzUsuńale bym zjadła! :)
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie :)
OdpowiedzUsuńTo musi być pyszne. Uwielbiam jabłka z cynamonem! :)
OdpowiedzUsuń